Gå videre til hovedindholdet.

60-dages-reglen

60-dages-reglen er med til at opbygge rammerne for kørselsgodtgørelse. Den giver dig som medarbejder mulighed for skattefri kørselsgodtgørelse fra din arbejdsgiver i de første 60 dage i en 12 måneders periode. TimeMap kommer til at gå i dybden med dens implikationer, muligheder of udbetaling af kørselsgodtgørelsen.

Forståelse af kørselsgodtgørelse

Før vi går i dybden med 60-dages-reglen, er det vigtigt at kort at klargøre hvad kørselsgodtgørelse er. Kørselsgodtgørelse er de udgifter din arbejdsgiver dækker for dig, af transport i arbejdstiden her under brændstof, vedligeholdelse og forsikring. De første 60 dage af din kørsel vil blive dækket skattefrit.

Du kan læse mere om kørselsgodtgørelse her.

Hvad er 60-dages-reglen?

60-dages-reglen er, at en medarbejder kan få skattefri kørselsgodtgørelse fra sin arbejdsgiver når de kører mellem sin bopæl og arbejdsplads de første 60 dage inden for en 12 -måneders periode. Hvis du har flere eller skifter arbejdsgiver, kan du få godtgørelse for hver arbejdsgiver i 60 dage over 12 måneders perioden

Det er vigtigt at klargøre at Skattestyrelsen stiller høje krav til dokumentation af foretagne kørsel hvis man bruger sin privat ejet bil til arbejdskørsel.

  • Egen bil – Godkendt til at modtage skattefri kørselsgodtgørelse
  • Bilen ikke står i eget navn – I skal have fællesøkonomi og dele udgifterne på bilen
  • Forældres navn – Det vil kun blive talt som ”egen bil” til skattefri kørselsgodtgørelse, hvis man selv står for de udgifter på bilen.

60-dages-reglen krav for skattefrikørselsgodtgørelse

Skattestyrelsen vil stille krav til dokumentationen af kørsel, så det skal noteres i jeres tidsregistreringssystem, hvad den foretagne kørsel er, både antal km kørt, tidspunktet og formålet med kørsel. Det vigtige er, at du selv afholder udgifterne og kan ikke få skattefri kørselsgodtgørelse, hvis du har en fri bil fra arbejdsgiveren.

Ifølge Skatterådets satser for 2022, vedrørende skattefri godtgørelse, kapital 2 jf. § 4, vil der med virkning fra den 1. januar 2022 udbetales til dækning af udgifter ved benyttelse af egen bil til erhvervsmæssig kørsel være skattefri, hvis den ikke overstiger følgende beløb:

  1. Kørsel til og med 20.000 kilometer årligt 3,51 kr. pr kilometer.
  2. Kørsel ud over 20.000 kilometer årligt 1,98 kr. pr. kilometer.
  3. For benyttelse af egen motorcykel er satsen som for egen bil
  4. For benyttelse af egen cykel, knallert, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul er satsen på 0,55 kr. pr. kilometer.

Derudover, skal den virksomhedsansvarlige eller bogføring havde bilag på den erhvervsmæssige kørsel. Den nødvendige information skal indeholde:

  1. Modtagerens navn, adresse og CPR-nummer
  2. Kørsels erhvervsmæssige formål.
  3. Dato for kørslen
  4. Kørslens mål med eventuelle delmål
  5. Angivelse af antal kørte kilometer
  6. De anvendte satser
  7. Beregning af befordringsgodtgørelsen

Det kan hurtigt koste administrationstimer som virksomhed at håndtere 60 dages reglen for alle sine medarbejdere, med TimeMap kan vi holde styr på det hele for jer, I vores digitale tidsregistreringssystem når jeres medarbejdere registrerer deres kørsel.

Kørselsgodtgørelse satser for 2022 – Beregning af kørselsgodtgørelse km og pris

Kørsel

Satser 2021

Satser 2022

Egen bil eller motorcykel indtil 20.000 km/år

3,44 kr./km

3,51 kr./km

Egen bil eller motorcykel over 20.000 km/år *

1,90 kr./km

1,98 kr./km

Egen cykel, knallert eller EU-knallert

0,54 kr. /km

0,55 kr./km

*Grænsen på 20.000km/år gælder pr. arbejdsgiver

Eksempel: Beregning af kørselsgodtgørelse med privat bil

Du kører 25.000 km i forbindelse med dit arbejde over en 12 måneders periode. Du vil derfor være beriget til kørselsgodtgørelse

De første 20.000 km vil være 3,51kr./km.

  • 20.000 * 3,51 = 70.200 kr.

Alle kilometer efter de første 20.000 kan godtgøres med 1,98kr./km. I dette eksempel har vi kørt 5.000 km efter de første 20.000 km.

  • 5.000 * 1,98 = 9.900 kr.

Du vil derfor være berettiget til 80.100 kr.

Du kan derfra, udregne det på samme måde med 60 dages reglen, ved at udregne antallet af kilometer du har kørt over 60 dage for at se hvor meget du kan få udbetalt skattefrit.

Hvordan binder 60 dages-reglen ind i kørselsgodtgørelse?

Hvis din kørsel foregår mellem bopæl og arbejdsplads har du kun ret til skattefri kørselsgodtgørelse i op til 60 dage om året. Din arbejdsplads vil blive anset som fast, hvis du besøger den mere end 60 dage over en 12 måneders periode.

Forskel på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag. Kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag) er den daglige transport mellem bopæl og faste arbejdsplads. Hvorimod kørselsgodtgørelse er når du kører ud på vegne af virksomheden, f.eks. til kunder.

Hvis du har flere arbejdsgivere og arbejdspladser inden for samme år, kan du stadig have ret til 60 dages kørselsgodtgørelse per arbejdsgiver, så den 60 dages-cyklus vil blive sat på nu.

Læs mere om reglen på SKATs hjemmeside.

Vil du vide mere om hvordan et tidsregistreringssystem kan hjælpe jeres virksomhed skabe overblik?

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan TimeMap kan hjælpe jer med at skabe overblik over jeres erhvervskørsel, så kan du læse mere om kørselsregistrering i vores app her.

Om forfatteren

TimeMap

Prøv TimeMap gratis

Se om TimeMap er noget for jer

Helt uforpligtende

Denne side bruger cookies til at analysere trafik og måle vores annoncers effektivitet

Klik på 'Accept' for at acceptere