Gå videre til hovedindholdet.

Udkast af lovforslag om tidsregistrering sendt i høring

Opdateret d. 10-11-2023: Ikrafttrædelsestidspunktet er udskudt til d. 1. juli 2024

Med få undtagelser, vil de nye regler om tidsregistrering gælde for alle, og der er lagt op til, at reglerne allerede vil træde i kraft den 1. januar 2024.

I forbindelse med de nye regler, er der også lovkrav til selve tidsregistreringssystemet. Det skal være muligt for medarbejdere at tilgå deres egne oplysninger, og disse oplysninger skal systemet kunne gemme og opbevare i fem år.

Arbejdstiden skal kunne registreres i et objektivt og pålideligt system, hvor man som arbejdsgiver også, nemt og effektivt, kan tilgå disse oplysninger med henblik på dokumentation.

Selve lovforslaget / lovkravet gælder for alle nyansatte, såvel som eksisterende medarbejdere i den givne virksomhed, med få undtagelser.

Flere juridiske praksis anbefaler nu at virksomheder allerede indenfor relativ kort tid begynder at tage stilling til, hvordan de vil leve op til de potentielle lovkrav om tidsregistrering. Dette er både grundet den korte tidshorisont på et par måneder, men også for at virksomheder får allokeret den korrekt tid for dette projekt.

48 timers reglen og reglerne om pause og natarbejde.

Ovenstående grupper er undtaget de nye regler om tidsregistrering, hvis de ikke selv kan fastsætte arbejdstid eller grundet arbejdets karakter ikke kan fastlægge tiden.

(Direkte link til lovforslaget:  https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/67853)

 

EU-dommen fra 2019.

TimeMap har førhen udgivet et whitepaper om den såkaldte Deutche-Bank sag fra 2019 (sag C-55/18) hvor EU-domstolen fastslog at arbejdsgivere er forpligtet til at oprette et system til registrering af medarbejdernes tid.

Hvis du ønsker mere konkret information, omkring hele processen kan du tilgå dette på: Opdateret blogindlæg om den nye EU-dom.


TimeMap – Al tid ét sted.

Hos TimeMap hjælper vi med at få et overordnet overblik over bl.a.:

Vi har gennem de seneste 15 år udviklet og optimeret brugen af TimeMap, på baggrund af vores over 500 kunder, og 50.000 daglige brugeres oplevelser af systemet. TimeMap er et standardsystem, som fungerer til alle brancher.

Overordnet kan TimeMap, ifølge vores kunder, beskrives således:

  • Meget intuitivt
  • Overskuelig og effektiv administration samt app
  • Hurtigt system med data i real tid.

Hurtig implementering og lave priser.

TimeMap hjælper altid nye kunder igennem en hurtig og effektiv implementering.

Vi hjælper altid hvor vi kan, og står altid til rådighed i forhold til sparring og support.

Grundet vores lave prisstruktur, står TimeMap også stærkt som førstevalg af tidsregistreringssystem.

Hele systemet er samlet under et abonnement som hos os er ‘Op til X antal medarbejdere koster X kr. om måneden’. Vi er meget gennemsigtbare i forhold til vores priser, og der er derved ingen yderligere omkostningerne i forbindelse med et månedligt abonnement hos TimeMap.

Efter startsomkostningerne i forbindelse med opsætning og kursus, vil den månedlige pris være den eneste udgift i forbindelse med tidsregistrering, projektstyring, rapporter, lister, lønberegning baseret på registreret tid og meget mere.

Om forfatteren

TimeMap

Prøv TimeMap gratis

Se om TimeMap er noget for jer

Helt uforpligtende

Denne side bruger cookies til at analysere trafik og måle vores annoncers effektivitet

Klik på 'Accept' for at acceptere