Gå videre til hovedindholdet.

Vigtig ændring af arbejdstidsloven er vedtaget.

Lovforslaget om ændring af arbejdstidsloven i forhold til tidsregistrering blev sat til 2. behandling i folketinget den 18. januar og 3. behandling blev sat til behandling den 23 januar 2024.

Efter 3. behandling af lovforslaget, blev dette vedtaget, og træder allerede i kraft den 1. juli 2024.

Læs mere om de nye krav under billedet.

Kort opsummering af de nye krav:

 1. Systemet
  Med henblik på at sikre overholdelse af gældende regler om daglig og ugentlig hviletid samt maksimal ugentlig arbejdstid skal arbejdsgiveren indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt arbejdstidsregistreringssystem, der gør det muligt at måle den daglige arbejdstid for hver enkelt af de pågældende lønmodtagere. 
  Der er metodefrihed hvordan dette gøres.

 2. Tilgængelighed
  Arbejdsgiveren skal sørge for, at lønmodtageren kan tilgå egne oplysninger i ovenstående system, ligegyldigt hvornår på døgnet dette skal tilgås.

 3. Opbevaring
  Arbejdsgiveren skal opbevare de registrerede oplysninger i fem år. Metodefriheden giver mulighed for at anvende et fysisk system til dette, men med opbevaring i fem år, kan dette gå hen og blive uhensigtsmæssigt både i forhold til processer, men også i forhold til tilgængelighed for medarbejderen.

 4. Undtagelser
  Medarbejdere der kan træffe selvstændige beslutninger eller har ledelsesmæssige funktioner er undtaget. Medarbejdere hvis arbejdstid længde udformes grundet særlige træk, som ikke kan fastlægges er også undtaget. For eksempel læger, brandmænd og ambulanceførere. 

Vi har skrevet om hele forløbet i vores tidligere blogindlæg, dette kan læses direkte her: Læs om hele forløbet om den nye EU dom.

TimeMap følger udviklingen over de kommende måneder, og står til rådighed ved eventuelle sparringer og spørgsmål.

 

Fleksibel tidsregistrering - TimeMap

TimeMap's tidsregistreringssystem sikrer fleksibilitet og overblik over jeres overenskomster, løn- og tidsregler. TimeMap's tidsregistreringssystem registrerer tiden fejlfrit og nemt ud fra check ind og ud muligheder eller jeres egen indtastninger - Det tager under et minut at udføre.

Med TimeMap får du i realtid et overblik som både leder og medarbejder på:

 • Arbejdstid (inkl. Projekter, opgaver og ordre) Timer/Overarbejde
 • Ferie, feriefri, omsorgsdage, seinordage
 • Fravær
 • Vagter - Se og bytte vagter

Du vil som leder og medarbejder kunne se om I overholder den nye EU-dom og danske lov omkring tidsregistrering.

TimeMap fungerer på tværs af alle platforme (PC, IPad, tablet og telefon) eller en terminal ude på jeres arbejdsplads. TimeMap har gjort det nemt at registrere arbejdstid for dig som medarbejder, eller leder der skal kontrollere arbejdstimerne. I vil med det samme få et overblik over:

 • Medarbejdere, projekter og lønninger
 • Tidsregistrering, fravær, fleks, vagtplan og lønberegning samlet et sted
 • Mulighed for at godkende og kontrollere aktivitet i virksomheden

De fleste virksomheder har i forvejen et system til håndtering af løn, det vil sige et lønsystem. 

Hos TimeMap ved vi, hvor værdiskabende kommunikation mellem systemer er, og vi sørger derfor at automatisere processen fra tidsregistreringssystem til lønsystem - I skal kun klikke enkelte knapper, når først processen er opsat.

Besparelse på penge og tid

Ved at bruge vores tidsregistreringssystem, som kan sætte reglerne for løn, timer og dage vil automatisere processen, derved kan vi spare jer for både tid, penge og brugte ressourcer, som kan bruges på andre projekter. Vores samarbejde er med en lang række dygtige lønsystemer, herunder: Salary, Dataløn, Lønservice, Interløn, Visma Løn (Multiløn Erhverv), PBJ, Danløn, SAP, Proløn, Lessor, EPOS og C5

Kontakt TimeMap i dag og hør hvad vi kan gøre for jer.

 

Om forfatteren

TimeMap

Prøv TimeMap gratis

Se om TimeMap er noget for jer

Helt uforpligtende

Denne side bruger cookies til at analysere trafik og måle vores annoncers effektivitet

Klik på 'Accept' for at acceptere